Yritys

E.T.Listat Oy on johtava suomalainen rakennuslistojen ja -profiileiden sekä sisustuspaneeleiden ja luonnonpuulattioiden valmistaja – sisustamisen ja rakentamisen viimeistelyn laatumerkki.

Tästä meidät tunnetaan

Meidän tunnetaan korkeasta laadusta, laajasta tuotevalikoimasta sekä rakennusalan toimittajana lyhyistä toimitusajoista ja luotettavuudesta.

Kehitämme jatkuvasti tuotteitamme sekä seuraamme sisustusalan trendejä ja materiaalien sopivuutta erilaisissa sisustuskohteissa. Yhtiö panostaa myös entistä tehokkaampaan ja ympäristöystävällisempään tuotantoteknologiaan.

Merkki suomalaisesta työstä

Meille on myönnetty Avainlippu merkkinä siitä, että tuotteemme on valmistettu Suomessa ja että me työllistämme suomalaisia. Avainlippu kertoo myös, että tuotteen kotimaisuusaste on aina vähintään 50 % omakustannusarvosta. Omakustannusarvossa huomioidaan mm. raaka-aineet, tarvikkeet, pakkausaineet ja -tarvikkeet sekä tuotekehityskustannukset.

Avainlippu myönnetään kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Meiltä ja muilta Avainlipun saaneilta yrityksiltä tarkastetaan kuitenkin joka vuosi ne tiedot, jotka vaaditaan, jotta merkkiä saa käyttää.

Alussa oli idea ja Ensio

Liki 50 vuotta sitten Ensio Torvi haaveili Raution kylässä, Peurakosken Saha ja Mylly –yrityksessä, että olisi paikallaan laajentaa myyntitoimintaa Ylivieskaan.

Idea toteutui ja Ensio perusti yrityksen vuonna 1972 nimellä Ylivieskan Saha ja Höyläämö. Höylätyt, mäntypuiset rakennuslistat on ollut yhtiön liikeidea sen perustamisesta lähtien.

Vuosien mittaan tuotanto on laajentunut. Valikoimiin ovat tulleet myös paneelit ja pinnoitetut MDF-tuotteet sekä luonnonpuulattiat. Alusta saakka perusidea oli ollut valmistaa listoja kotimaisesta männystä.

E.T. Maalaus Oy perustettiin 1998. Tytäryhtiö erikoistui listojen ja paneeleiden pintakäsittelyyn sekä MDF-pohjaisten tuotteiden valmistukseen.

2000-luku pähkinänkuoressa

  • Vuonna 2000 E.T. Listat Oy toi markkinoille erikoispinnoitetut, MDF-pohjaiset listat ja paneelit.
  • Vuonna 2010 E.T. Maalaus Oy fuusioitiin E.T. Listat Oy:n kanssa.
  • Vuonna 2014 aloitettiin luonnonpuulattioiden valmistus. Pitkä kokemus ja määrätietoinen kehitystyö on tehnyt ET-Listat-merkistä alan laatu- ja markkinajohtajan.